Rezultatul este o înțelegere superficială a societății, care se manifestă inclusiv asupra modului în care se cristalizează convingerile politice.
Planeta este supusă unor frământări și schimbări majore, care trec dincolo de luptele politice, ideologice sau chiar de lupta cu arma în mână, pe frontul din Ucraina.
Este și o ciocnire a generațiilor și chiar a civilizațiilor, în care intră în coliziune concepte și viziuni adverse despre modul în care privim și înțelegem ce se întâmplă în societate, în jurul nostru. Profesorul Valentin Naumescu, de la Facultatea de Științe Europene a Universității ”Babes Bolyai” din Cluj Napoca, spune că o mare importanță o joacă, în tot acest amalgam de factori, rețelele sociale, care au modelat felul în care o întreagă generație își culege informațiile și învață. Rezultatul este o înțelegere superficială a societății, care se manifestă inclusiv asupra modului în care se cristalizează convingerile politice. Iar efectele nu pot fi decât negative pentru democrație și pentru echilibrul unei națiuni. Ascultăm, în minutele următoare, un fragment din discursul profesorului Valentin Naumescu, susținut în cadrul Conferinței Internaționale „Marea Neagra după marile alegeri”, organizate recent, la Constanța, de Asociația „Casa Mării Negre”.
Puteți asculta interviul integral pe https://www.radioconstanta.ro/2024/11/26/audio-retelele-sociale-modeleaza-felul-in-care-o-intreaga-generatie-isi-culege-informatiile-si-invata-interviu-cu-profesorul-valentin-naumescu-de-la-facultatea-de-stiinte-europen/